katrine-s.dk

2.19.2005

Maratondansen - en reality musical


Maratondansen, som fortiden kan opleves på Gladsaxe Teater slår sig op på at være en reality musical. Som altid gør teateret meget ud af at skabe stemning, allerede når publikum ankommer. Denne gang var publikum ladt tilbage til 1930?ernes USA. Den imponerende scenografi og kløgtige udformning gjorde, at publikum også har den mulighed, at spise inden forestillingen. Man får fornemmelsen af at være publikum til en maratondans i 1935, og ikke til en forestilling om en maratondans. Scenografien er af Peter Grant, som bl.a. har stået bag scenografien til Lars Von Triers Breaking the Waves og Dogville.

Handlingen tager sit udgangspunkt i 1930?ernes Californien var det helt store hit i medierne dansekonkurrence-konceptet ?maratondans?, hvor pengegriske arrangører fik desperate, unge mennesker til at kæmpe for at overleve flere ugers uafbrudt maratondans og vinde førstepræmien på 1.000 dollars. Medierne svælgede i konceptet og gjorde de unge deltagere til datidens ?reality stjerner?. I Maratondansen følger publikum de unge deltagere Robert og Gloria, der mødes tilfældigt og melder sig til konkurrencen. Robert drømmer om en fremtid i det gyldne Hollywood. Gloria drømmer om døden.

Forestillingen er baseret på Horace McCoys roman They Shoot Horses, Don?t they? Og det er Flemming Enevoldsen der står for iscenesættelse og koncept. Musikken er slagere fra 1930?ernes USA.

Forestillingen er et flot show, som dækker godt over den forholdvis usynlige handling. Alligevel føler man sig underholdt, og man glemmer tiden og følger deltagernes strabadser tæt. Rollelisten indeholder en lang række kendte navne. Værd er fremhæve er Dejan Cukic i rollen som konferencier, Iben Hjejle som den provokerende Gloria og Paw Henriksen som hendes dansepartner. På den negative side finder vi Trine Jepsen, kendt fra Popstars, Melodi Grand Prix og pigegruppen EyeQ. I rollen som Velma, byder hun op til dans som sangerinde. Hun er en flot pige med en god stemme, men hun bliver hurtig kedelig og udtryksløs at høre på. Ligeledes brillerer Sofie Lassen-Kahlke med sin usynlighed. Heldigvis slap vi for at høre meget af hendes triste nasale sang. Udover de nævnte, indeholder rollelisten en lang række, af mere eller mindre kendte ansigter fra diverse reality shows og talent konkurrencer gennem de sidste par år.

Maratondansen er helt klart et kig værd, og ligger i den billige kategori. En billet fås ned til 145 kroner, men så kræver det også en bus billet til Gladsaxe.

Maratondansen kan opleves på Gladsaxe Teater frem til 17. april 2005
Læs mere på www.gladsaxeteater.dk

0 Comments:

Post a Comment

<< Home