katrine-s.dk

2.27.2005

Billigere end biografen - teatret, en billig fornøjelse



En tur i teatret behøver ikke være en dyr fornøjelse. Mange steder er priserne rimelige, oftest er der rabatter til unge under 25 og studerende. Andre steder kan man på selv aftenen købe billetter til ½ pris, direkte på teateret, forudsat at forestillingen ikke er udsolgt selvfølgelig.

Det kan være en fordel at bestille billetterne i god tid. Langt de fleste billetter kan bestilles og betales online. www.billetnet.dk er nok det mest kendte og største billetmaskine i Danmark. Med filialer på langt de fleste posthuse, kan man nemt afhente de via Billetnet bestilte billetter. Billetnets hjemmeside har også styr på nyheder og kommende præmiere. Dog kan det anbefales at kigge fordi de enkelte teatres hjemmesider, for mere information om de enkelte stykker.

Nedenfor ses eksempler på priser på flere af de store kendte scener i København.

Operaen: Hvis du vil en tur i den nationale stolthed, Operaen, kan du faktisk slippe med 60 kroner, men kun hvis du er parat til at stå op! Tænk dig godt om, før du vælger denne billige løsning, for en opera kan godt vare tre-fire timer inklusiv pauser. Ståpladserne sælges kun til samme dags forestilling og kun via Det Kongelige Teaters Billetcenter.

Østre Gasværk Teater: Det store, runde rum kan rumme mange publikummer til musicals eller store klassikere. Som ung under 25 kan du sikre dig en plads under hvælvingerne for blot 70 kroner, mens andre kan få sig en oplevelse for 100 kroner.

Gamle Scene: Hvis du er parat til at sidde ude på fløjen oppe på gallerierne, så koster en billet til en af de store opera- eller balletopsætninger på Gamle Scene ikke mere end 70 kroner. Er man studerende kan man købe billige billetter via Klikens hjemmeside til 60 kroner, og pladserne er som regel bedre end galleriet.

Gladsaxe Teater er efterhånden ved at opnå et godt ry for sine store opsætninger af klassikere med flot scenografi og forrygende kostumer. Oplev det for 130 kroner, hvis du er under 25, og 145 kroner, hvis du er ældre.

Det Ny Teater: Hvis du er mest til de store, svulmende musicals med noget for både øjet og øret, kan du få dine drømme opfyldt her. Hvis du er under 25 år, kan du nøjes med at betale 184 kroner, mens andre må ryste op med minimum 214 kroner.

På de lidt mindre scener kan der også opleves succeser til rimelige penge. Her er et par eksempler:

Betty Nansen Teatret kan du som ung under 25 år slippe med 60 kroner, mens den billigste løssalgsbillet ? for alle aldre ? er 90 kroner.

Mungo Park ligger i Allerød, men selv med en S-togsbillet inkluderet får du som regel fuld valuta for pengene heroppe. En billet koster 100 for unge, 165 for andre.

Aveny-T var tidligere kendt som Dr. Dante og derefter som Bornedals. Nu står det på egne ben, men byder stadig på seværdige forestillinger. Oplev det ved selvsyn som ung under 25 år ved at slippe med 100 kroner for en billet.

Gode råd til billige billetter:

Bestil billetten i god tid. Så kort kan det siges. Jo før du er ude, jo lettere er det at få fat i én af de eftertragtede billige billetter.

Omvendt: Hvis du får lyst til en tur i teatret efter en pludselig indskydelse, kan du i nogle teatre få billetter til halv pris på selve spilledagen. Det forudsætter selvfølgelig, at stykket ikke er udsolgt - og det er de bedste af slagsen ofte.

Hvis du er en flittig teatergænger, kan du spare penge ved at melde dig ind i en teaterklub eller en abonnementsordning. Så får du rabatter, og måske bliver du inviteret med til billige forpremierer - og det er jo ikke dårligt at spare penge samtidig med, at man ser stykket før alle andre.

Slutteligt: Kom i flok. De fleste teatre giver en grupperabat, sådan at billetten bliver billigere, jo flere I er.

God fornøjelse i de københavnske teatre.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home